poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Omlet z bułki tartej


 
Szybkie, ciekawe, a z dodatkami na górze to prawie jak pizza.
 
Składniki:
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki śmietany kremówki 30 %
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
+ewentualne dodatki na górę
 
Wykonanie:
 
Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać bułkę tartą. Lepiej dodawać powoli, żeby masa była taka, aby dała się wylać na patelnie, a nie wyciągnąć. :)  Masę smażymy na maśle z obu stron na rumiany kolor. Jemy z czym chcemy.
 
Przerobiłam przepis z książki:  Iwona Czarkowska - Dania z Chleba. Dobra kuchnia. Wydawnictwo Dragon.

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz