czwartek, 22 stycznia 2015

Krem brokułowo ziemniaczany z fetą i boczkiem

Szybka i zdrowa zupka.

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mały brokuł
  • 0.5 l rosołu (u mnie z kurczaka i kaczki)
  • ½ opakowania fety
  • 80 – 100 g boczku parzonego


Wykonanie:

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, a brokuł podzielić na różyczki. Boczek podsmażyć na patelni. Warzywa zalać bardzo małą ilością wody i podgotować aż ziemniaki będą miękkie.  Dodać rosół, zagotować i zblendować na gładką masę. Ja miałam bardzo intensywny i doprawiony rosół, więc już nie przyprawiałam niczym więcej.  Przed podaniem do talerza z zupą pokruszyć kawałek fety i dodać boczku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz