Dziś przepis na spaghetti po mojemu :)
Składniki:
- 70 dag mielonego karczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie przecieru pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka śmietany
- makaron spaghettii
- sól
- pieprz
- przyprawa włoska do speghetti
- olej
Do garnka na średnio rozgrzany olej wrzucić zmielone mięso i pokrojoną drobno cebulę i czosnek. W osobnym garnku można wstawić wodę na makaron i jednocześnie go przygotowywać. Mięso doprawić przyprawami. Dusić, aż zmięknie cebula. Dodać przecier pomidorowy. Po kilku minutach dodać 1 lub 1 ½ szklanki wody. Gotować przez chwilę. Zagęścić mąką i śmietaną.
To nie jest przepis na sos boloński..
OdpowiedzUsuńJakbyś przeczytała pod obrazkiem, to byś wiedziała, że to wersja po mojemu:)Nigdzie nie napisałam, że to jakiś oryginalny przepis:)
Usuń