sobota, 1 czerwca 2013

Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem



Dziś przepis na spaghetti po mojemu :)

Składniki:

  • 70 dag mielonego karczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka śmietany
  • makaron spaghettii
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa włoska do speghetti
  • olej
Wykonanie:

Do garnka na średnio rozgrzany olej wrzucić zmielone mięso i pokrojoną drobno cebulę i czosnek. W osobnym garnku można wstawić wodę na makaron i jednocześnie go przygotowywać. Mięso doprawić przyprawami. Dusić, aż zmięknie cebula. Dodać przecier pomidorowy. Po kilku minutach dodać 1 lub 1 ½ szklanki wody. Gotować przez chwilę. Zagęścić mąką i śmietaną.
  

2 komentarze:

  1. To nie jest przepis na sos boloński..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakbyś przeczytała pod obrazkiem, to byś wiedziała, że to wersja po mojemu:)Nigdzie nie napisałam, że to jakiś oryginalny przepis:)

      Usuń