Aż jestem zła, że go zrobiłam, bo nie miałam umiaru w jedzeniu! Coś w nim musi być, bo w ciągu tego tygodnia już 2 razy gościł w naszym domu. Uzależnia, w każdym tego słowa znaczeniu!
Składniki:
- 200 g – herbatników (najlepsze o smaku czekoladowym, ale ze zwykłymi też jest ok.)
- 3/4 puszki kajmaku
- 1 budyń waniliowy (jeśli chcemy uzyskać wyższą wersję, to należy dodać 2, jednak uważam, że niższa jest ciekawsza, gdyż ładnie się prezentuje.
- 300 g śmietana 36%
- ½ tabliczki mlecznej czekolady
Wykonanie:
Rozłożyć połowę herbatników w naczyniu. Wylać podgrzany kajmak i przykryć pozostałymi herbatnikami. Następnie przyrządzić budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylać go na wierzchnią warstwę ciastek. Śmietanę ubić i wyłożyć na wystudzony budyń. Całość posypać startą na grubych oczkach czekoladą. Włożyć na noc do lodówki.
Przepis na 3 bitta znalazłam na blogu.
Ze składników, które mi zostały wykonałam kolejny deser. Kliknij tu.
Ze składników, które mi zostały wykonałam kolejny deser. Kliknij tu.
Chyba każdy by się uzależnił skoro ona tak pięknie wygląda, pewnie jeszcze lepiej smakuje :)
OdpowiedzUsuńSmakuje tak, że na jednym kawałku się nie skończy:)
UsuńTakie ciasta to absolutna zguba dla diety. ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie!
UsuńMNIAM wyszedl Ci przepieknie :) no coz warto czasem wiecej zjesc w koncu raz sie zyje :P
OdpowiedzUsuńDzięki, dzięki. Twój też był niczego sobie :) W końcu to on mnie zachęcił do wykonania! Pozdrawiam serdecznie.
Usuń