piątek, 15 grudnia 2023

Chleb bez mąki z twarogiem

 



Przepis na chleb bezglutenowy z twarogu, jajkiem i siemieniem lnianym

 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 szklanka siemienia lnianego
  • 500 g tłustego twarogu
  • Łyżeczka soli

 

Instrukcje:

  1. Rozpocznij od przygotowania wszystkich składników: jajek, siemienia lnianego, twarogu i soli.
  2. Zblenduj wszystkie składniki razem, aby uzyskać jednolitą masę.
  3. Wyłóż brytfankę papierem do pieczenia.
  4.  Przełóż masę do brytfanki, formując chleb.
  5. Piecz chleb przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  6. Jeśli potrzeba, możesz przetrzymać chleb w piekarniku jeszcze około 10 minut dłużej.
  7. Wyłącz piekarnik, otwórz drzwiczki i zostaw do wystygnięcia. Następnie, gdy chleb już będzie wystudzony, wyciągnij z papieru do pieczenia. 

 

Ten zdrowy, ciemny chleb bezglutenowy, wykonany z twarogu, jajek i siemienia lnianego, jest idealny dla osób szukających alternatywy dla tradycyjnych chlebów zbożowych. Bogaty w białko i kwasy omega-3 dzięki siemieniu lnianemu, jest zarówno pożywny, jak i smaczny.

Podawaj chleb na śniadanie lub jako dodatek do posiłków. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami past i serów.

Mam nadzieję, że ten przepis będzie dla Ciebie pomocny!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz