czwartek, 30 maja 2013

Szybka sałatka z fetą



Często jem sałatki i zazwyczaj składniki dobieram spontanicznie z aktualnego stanu artykułów z mojej kuchni, no chyba, że szykuję coś na przyjęcie, wtedy zazwyczaj trzymam się przepisów :)

Składniki:
(na 1-2 porcje)
  • kilka liści kapusty pekińskiej albo sałaty
  • 1-2 średnie pomidory
  • 1-2 ogórki gruntowe
  • ½ opakowania fety
  • szczypiorek
  • parmezan lub mieszanka twardych serów do posypania
  • sos paprykowo ziołowy do sałatek
  • oliwa

Wykonanie:

Pomidory sparzyć i pozbyć się skórki. Kapustę lub sałatę porwać. Obrane pomidory i ogórki pokroić wedle uznania, fetę połamać w rękach, posypać szczypiorkiem, zalać sosem paprykowo ziołowym wymieszanym z oliwą. Całość posypać startym na małych oczkach serem.
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz