Często jem sałatki i zazwyczaj składniki dobieram spontanicznie z aktualnego stanu artykułów z mojej kuchni, no chyba, że szykuję coś na przyjęcie, wtedy zazwyczaj trzymam się przepisów :)
Składniki:
(na 1-2 porcje)
- kilka liści kapusty pekińskiej albo sałaty
- 1-2 średnie pomidory
- 1-2 ogórki gruntowe
- ½ opakowania fety
- szczypiorek
- parmezan lub mieszanka twardych serów do posypania
- sos paprykowo ziołowy do sałatek
- oliwa
Wykonanie:
Pomidory sparzyć i pozbyć się skórki. Kapustę lub sałatę porwać. Obrane pomidory i ogórki pokroić wedle uznania, fetę połamać w rękach, posypać szczypiorkiem, zalać sosem paprykowo ziołowym wymieszanym z oliwą. Całość posypać startym na małych oczkach serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz