niedziela, 1 czerwca 2014

Sałatka warstwowa z tuńczykiem



Prosta i pyszna, pyszna, pyszna!

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 180 g każda),
  • 250 g sera żółtego w kostce,
  • 5-6 jajek (ugotowanych na twardo),
  • 1 słoik majonezu (średni),
  • przyprawy: sól, pieprz.

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z sosu, rozgnieść na mniejsze kawałki, wyłożyć na dno naczynia. Na tuńczyka położyć warstwę startego żółtego sera a na niego majonez. Z ugotowanych na twardo jajek oddzielić białka od żółtek, a następnie zetrzeć osobno na najdrobniejszych oczkach tarki. Starte białka wyłożyć na majonez, oprószyć delikatnie solą i pieprzem, a na białka żółtka. Ja ułożyłam w kształcie serca.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz