niedziela, 30 czerwca 2013

Sałatka z bobem i fetą


Proporcje na 2 osoby.

Składniki:
  • 0,5 kg bobu
  • 2 nieduże pomidory malinowe
  • ¾ opakowania fety
  • 4 – 5 dużych liści sałaty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  ( łyżka na porcję )Monari Federzoni  - Crema all aceto balsamico di modena igp
  • Szczypta pieprzu
Wykonanie:
 
Bob ugotować i wyłuskać. Włożyć do miski. Dodać podarte w rękach liście sałaty, pokruszoną fetę i pokrojone w łódeczki pomidory. Wlać 3 łyżki oliwy i wsypać szczyptę pieprzu. Delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i całość oblać sosem Crema all aceto balsamico di modena igp.

4 komentarze:

  1. fajna sałatka, uwielbiam bób i fetę pod każdą postacią

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki. Właśnie połączenie tych dwóch składników jest dla mnie idealne. Pozdrawiam.

      Usuń
    2. w takim razie koniecznie spróbuj mojego dania, właśnie miałam dziś na kolację :)
      http://mojogrodek.blogspot.com/2010/09/makaron-i-bob.html

      Usuń
    3. Fajny pomysł. Ja to bym tylko go lekko na masełku chwilę podgrzała:) Coś może zrobię podobnego w tym tygodniu. Pozdrawiam.

      Usuń