Proporcje na 2 osoby.
Składniki:
- 0,5 kg bobu
- 2 nieduże pomidory malinowe
- ¾ opakowania fety
- 4 – 5 dużych liści sałaty
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki ( łyżka na porcję )Monari Federzoni - Crema all aceto balsamico di modena igp
- Szczypta pieprzu
Wykonanie:
Bob ugotować i wyłuskać. Włożyć do miski. Dodać podarte w rękach liście sałaty, pokruszoną fetę i pokrojone w łódeczki pomidory. Wlać 3 łyżki oliwy i wsypać szczyptę pieprzu. Delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i całość oblać sosem Crema all aceto balsamico di modena igp.
fajna sałatka, uwielbiam bób i fetę pod każdą postacią
OdpowiedzUsuńDzięki. Właśnie połączenie tych dwóch składników jest dla mnie idealne. Pozdrawiam.
Usuńw takim razie koniecznie spróbuj mojego dania, właśnie miałam dziś na kolację :)
Usuńhttp://mojogrodek.blogspot.com/2010/09/makaron-i-bob.html
Fajny pomysł. Ja to bym tylko go lekko na masełku chwilę podgrzała:) Coś może zrobię podobnego w tym tygodniu. Pozdrawiam.
Usuń