Ulubione danie mojego dziecka, więc to mówi samo za siebie ..
Składniki:
Składniki:
- 700 g obranych ziemniaków
- 200 g sera białego
- 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (siekanego)
- 1 jajko
- 2 szkl. mąki pszennej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Szpinak podgotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzone ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, jajko, przyprawy i wymieszać. Wsypać mąkę, wymieszać ponownie. Ulepić długie płaskie rulony z ciasta i ciąć w paski. Gotować na małym ogniu, od wypłynięcia 2-3 min max. Podawać z polane masłem, duszoną cebulką lub bułką tartą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz