piątek, 19 września 2014

Kopytka Shreka



Ulubione danie mojego dziecka, więc to mówi samo za siebie ..

Składniki:

  • 700 g obranych ziemniaków
  • 200 g sera białego
  • 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (siekanego)
  • 1 jajko
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.  Wystudzić. Szpinak podgotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzone ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, jajko, przyprawy i wymieszać. Wsypać mąkę, wymieszać ponownie. Ulepić długie płaskie rulony z ciasta i ciąć w paski. Gotować na małym ogniu, od wypłynięcia 2-3 min max. Podawać z polane masłem,  duszoną cebulką lub bułką tartą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz